Sollicitant afgewezen door iPhone

dGKx3Hjqbxs_large

Een gewone student uit China gaat vol goede moed en motivatie zijn sollicitatiegesprek in. Het gesprek verloopt goed en hij denkt deze baan wel in the pocket te hebben. Hij schrikt dan ook nogal als de interviewer hem vertelt dat ze hem niet aannemen. Waarom niet? Omdat hij in het bezit is van een iPhone. Pardon?! Juist ja, omdat hij gebruik maakt van een bepaald type/merk telefoon.

“Studenten die een iPhone hebben, zijn veel te lui om hier te werken. We moeten ze niet. Waarschijnlijk heb je de iPhone van je veel te rijke ouders gehad en ben je verwend. Je weet niet wat het is om hard te werken en je hebt totaal geen doorzettingsvermogen.” aldus de interviewer.

We zijn inmiddels wel gewend dat de meeste mensen nou eenmaal vooroordelen hebben, maar dit gaat toch wel een tikkeltje te ver. Sinds wanneer is het van belang voor een bedrijf wat voor mobiele telefoon iemand gebruikt? Belachelijk als je het mij vraagt. Zelf heb ik ook een iPhone en die betaal ik gewoon zelf van mijn zuurverdiende centjes. Suck on that preconceived-interviewer-guy!

Geschreven door: Lisa McCague

Bronnen: RocketNews24, WTF.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s