Operaties na ‘foute indicatie’

Gisteren is het proces begonnen tegen de ex-neuroloog Jansen Steur (zie foto). Hij zal het nog extra zwaar krijgen, aangezien gisteren bekend werd dat hij bij dertien patiënten een hersenoperatie liet uitvoeren op ‘twijfelachtige indicaties’.

Tussen 1996 en 2003 werden deze operaties uitgevoerd en waren tot nu toe nog niet boven water gekomen. Er werd nu een onderzoek gedaan naar het disfunctioneren van de neuroloog, dus hier viel hij door de mand. Zeven van de dertien patiënten zijn inmiddels overleden.

De zaak die tegen hem loopt is inmiddels de grootste medische-strafzaak in Nederland ooit. Opvallend is dat Jansen Steur weigert mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek en hij ook de inzage in een psychiatrisch onderzoek van 2005 weigert. Waarom is onbekend.

Deze weigering viel bij de gedupeerde patiënten die gisteren in de rechtszaal aanwezig waren zwaar. Zij zitten nog steeds met veel vragen, want waarom heeft deze neuroloog deze mensen ongeneeslijk ziek verklaard en ze daarvoor laten behandelen?

Geplaatst door: Lieve

Bron: Dagblad de Limburger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s