De vlag kan uit! Of toch niet?

Er lijkt eindelijk een einde te komen aan de onzekerheid in verband met de moordzaak van Marianne Vaatstra. Door middel van het DNA verwantschapsonderzoek is er een verdachte aangehouden, het DNA van deze man vormt een match met het DNA dat dertien jaar geleden op het lichaam van Marianne is aangetroffen. In een straal van 5 kilometer zijn in totaal 7300 mannen opgeroepen om hun DNA af te staan.

Uiteraard is de familie Vaatstra erg opgelucht, maar de dader woont ook in dezelfde streek en is ook een bekende van veel dorpsgenoten. Voor deze mensen is het natuurlijk moeilijk om hun emoties te uiten. Moeten ze blij zijn omdat er eindelijk een verdachte is opgepakt, of zijn ze bedroefd omdat dit een man is waar ze dertien jaar met plezier naast hebben gewoond? In het dorp speelt dit dilemma. Sommigen hangen de vlag uit, anderen doen dit bewust niet om de familie van de verdachte te steunen omdat zij ook slachtoffer zijn geworden.

Maar waarom zou iemand zich vrijwillig melden bij zo’n onderzoek? Dorpsgenoten vertellen dat Jasper S. een rustige familieman is, maar waarbij het hoofd soms een beetje gek deed. Maar zou je dit achteraf niet van iedereen kunnen zeggen? Iedereen heeft toch weleens een momentje waarvan je denkt: Hmmm… zou hij iets te verbergen hebben?

Bron: www.metronieuws.nl

Geschreven door: Wilke Hop

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s