Skype: niet veilig genoeg

Het is mogelijk om door een fout in Skype het account van iemand anders volledig over te nemen. Hiervoor heb je alleen heb e-mailadres van iemand nodig. Echt veel te makkelijk naar mijn mening. Ik heb zelf ook Skype en vind het echt heel vreemd dat je op zo’n gemakkelijke manier iemands account kunt overnemen. Iemand kan heel je identiteit overnemen op Skype. Zo kan die persoon dan met de mensen praten die je in je contactpersonenlijst hebt en kunnen er veel misverstanden ontstaan. Skype wordt veel gebruikt om te communiceren met mensen in het buitenland.

Volgens het bericht is er een mail gestuurd naar de slachtoffers om hun account te resetten. Hierdoor is het probleem nog niet opgelost; zo kan het account gewoon nog een keer gehackt worden en begin je weer opnieuw met de problemen.

Ik vind het echt vreselijk dat dit kan.  Zo simpel door alleen de e-mail in te voeren. Er wordt nu aan een oplossing gewerkt geeft het bericht aan maar dat betekent dus dat het geen zin heeft om je account te resetten. Het gebeurt gewoon nog een keer. Dat dit kan bij zo’n groot bedrijf vind ik niet kunnen en er moet snel iets op gevonden worden.

Geschreven door: Penny Engelvaart

Bron: nu.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s