Boetes voor baby’s?

De makers van het tv programma ‘Barbies Baby’ krijgen een boete opgelegd wegens kinderarbeid. Tijdens dit programma wordt de zwangerschap van Barbie en Micheal gevolgd. In een van de laatste afleveringen wordt uiteindelijk dan ook baby Angelina geboren. Dit kleine meisje is nu al de dupe van al het mediageweld omdat de makers van het programma ‘vergeten’ zijn een ontheffingsverzoek in te dienen. Hierdoor is er geen officiële toestemming gegeven om de baby te laten werken.

De aanleiding voor de boete zijn de Kamervragen die gesteld zijn door de SGP. Zij vonden dat de baby werd gebruikt om kijkcijfers omhoog te stuwen. Ook hadden de ouders aangegeven vooral aan dit programma mee te doen omdat ze er geld mee kregen.

De grote vraag is of er wel echt sprake is van kinderarbeid. Persoonlijk lijkt mij dit een kwestie van regeltjes en wetten, want als de makers van Barbies Baby het verzoek wel hadden ingediend was er geen probleem geweest. De honderden baby’s die via allerlei bevallingsprogramma’s ter wereld zijn gekomen hebben geen boete gekregen omdat deze makers zich wel aan de regels hebben gehouden.  Nu wordt er een boete opgelegd en komt de baby wéér in het nieuws. Wat is dan schadelijker voor de baby? De in totaal 10 minuten op televisie, of is dat de grote media aandacht die door deze Kamervragen steeds weer opbloeit?

Tot slot wil de SGP nog graag weten of de Raad van Kinderbescherming zich met deze zaak heeft bemoeid. Waarom zou je denken? Dat vraag ik me ook af. De kinderbescherming heeft naar mijn weten belangrijkere dingen te doen dan zich te bemoeien met een baby die zonder een ontheffingsverzoek op tv is gekomen. Mij lijkt dat de regering zich op dit moment wel beter kan richten op belangrijkere zaken dan Barbies Baby.

Geschreven door: Wilke Hop

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s